torstai 18. kesäkuuta 2009

Nopean toiminnan joukot

Hain harjoittelupaikkaa toukokuussa todettuani, että oman alan hommia tulen tuskin saamaan Suomesta tänä kesänä. Sopivia IAESTE-paikkoja oli rästihaussa jäljellä kolme. Saksassa, Ghanassa ja Sri Lankassa. Ghanaan en uskaltanut lähteä, Saksassa oli tarjolla yliopistoharjoittelu ja teki mieli tehdä jotain muuta. Jäljelle siis jäi yksi vaihtoehto (tunnustettakoon, että vaihtoehto oli työn ja maan puolesta muutenkin ykkönen). Ennakkovalinnasta tuli tieto nopeasti, mutta Sri Lankasta tietoa sai odottaa pari viikkoa. Ilmoittamaani aloitusaikaan ei ollut kuin viikko jäljellä, kun sain kyselyn, josko ehtisin aloittaa alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Etsin lennon ja vastasin, että kyllä onnistuu.

Täällä sain tietää, että myös firman väki sai tiedon tulostani samoihin aikoihin. Kuulemma harjoitteluun varatut määrärahatkin oli jo käytetty muihin kohteisiin, mutta sopivat hilut löytyivät lopulta tuotekehitysosaston budjetista. Pitää siis koettaa olla hyödyksi.

Monet ovat kyselleet maistuuko paikallinen ruoka, vai onko se liian tulista. Olin hieman yllättynyt siitä, ettei tulisuus juurikaan tuottanut ongelmia. Tosin ihan kauheasti en pysty ahtamaan riisiä mahaani ja sormin syöminen on myös jonkinlainen haaste, vaikkei ehkä yhtä suuri kuin syömäpuikot joskus aikoinaan. Onneksi ostin poron kuivalihaa lähtiessä, joten voin mussuttaa sitä, jos nälkä yllättää.

Paikalliset ruokailutottumukset ovat kyllä omaa luokkaansa. Riisiä ja curry-tyyppisiä kastikkeita kuluu paljon. Samoin sokeria. Sri Lankalaiset juovat teensä melkein poikkeuksetta sokerin ja usein myös maidon kanssa. Makeat jälkiruoat tekevät kauppaansa. Aikuisten diabetesprosentti on varsin korkea varsinkin vanhemmalla väestöllä. Sokerin lisäksi syyksi mainittiin mm. liikalihavuus. Kai geenitkin vähän vaikuttaa.

Aikaero on kaksi ja puoli tuntia, joten klo 9:30 tulee kello seitsemän väsymys.. Toivottavasti se menee kohta ohi. Selvittelen muuttoa lähemmäs tehdasta. Ainakin yksi työkaveri sanoi, että voisin mahdollisesti muuttaa hänen luokseen. Tämä selviää viikon sisällä.

Viikonloppuna muut IAESTE-harjoittelijat ovat ilmeisesti sittenkin menossa rannikolle, mutta tästä ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa (eli toivottavasti huomenna!) Firmassakin on muita harjoittelijoita, mutta he ovat kaikki paikallisia.

Tähän mennessä olen oppinut miten tehdään saumattomia kangastuubeja ja miten niihin suunnitellaan tekstuuri. Jotain tiedän myös liimatuista saumoista ja muista kikkailuista. Käykääpä katsomassa lukeeko Adidaksen vaatteissa "Made in Sri Lanka". ;)

2 kommenttia:

  1. Moi! Tultiin Inessan luo juhlimaan ja grillaamaan, samalla Inessa näytti sun blogin ja päätettiin kommentoida, kun Inessa ei aikasemmin tienny mistä sen voi tehdä. Vietä hauska ja lämmin kesä. Työn iloa T: Martin ja terveisiä kaikilta (Olga, Larissa, Inessa, Antonio, Zhanna ja Lotta)

    VastaaPoista