tiistai 23. kesäkuuta 2009

Ranta, koira ja muuta

Ensimmäinen viikonloppu kului mm. rannalla. Kävin uimassa muutamaan otteeseen, mutta koska virtaus oli tähän vuodenaikaan varsin kova, en jaksanut polskia kovin pitkää aikaa kerrallaan. Uinnin jälkeen oli vuorossa lounas. Riisiä ja kanaa.. Riisi haisi ja maistui merelle ja kana oli täynnä pikkuisia luita. Mitä ihmettä täällä tehdään noille elukoille?
Samalla reissulla nappasin kuvan saaren luultavasti yleisimmästä koirarodusta. Tai ennemminkin yleisemmästä sekoituksesta. Suurin osa koirista, joita olen nähnyt ulkona kuljeksimassa, ovat pieniä ja oransseja. Aurinkovoide toimi kaikkialla muualla paitsi hartioilla, joita koristaa nyt kaksi vaaleaa raitaa.

Sunnuntaina kävin tutustumassa Colombon keskustaan. Kaupunki on varsin kiva, vaikka vielä vähän hassussa kunnossa. Siellä täällä on poliisien check pointeja, joissa tehdään tarkastuksia pistokokeenomaisesti. Monien rakennusten kuvaaminen keskustan alueella ja rannassa oli kielletty. Muutaman kuvan nappasin vähän kauempaa, kun poliiseja tai muita vastaavia ei ollut lähettyvillä. Paikalliset olivat varsin optimistisia sen suhteen, koska erinäiset barrikaadit ja kyttäystukikohdat saadaan siivottua pois. Sota kuitenkin loppui vasta äskettäin, joten on varsin ymmärrettävää, että viranomaiset ovat varuillaan.

Duunissa olen saanut välillä tehdä "oikeita töitä". Eilen muokkasimme yhden suunnittelijan kanssa kaavoja. Vaikka täällä tehdään periaatteessa sivusaumattomia tuotteita, on valikoimaan tulossa myös muutamia saumallisia versioita. Mallien hiominen siis vaatii hieman työtä ja kantapään kautta oppimista. Seurasin myös kun asiakkaalle tehtiin esittelykatalogia malli-ideoista ja materiaaleista. Olin tosin niin väsynyt, etten saanut siitä paljoakaan irti.

Tänään valmistelimme kokoushuonetta asiakasvierailua varten. Kauhealla kiireellä täytimme vaateräkkejä ja puimme mallinukkeja, kunnes noin viisi minuuttia ennen määräaikaa saimme kuulla, että käynti on peruttu. Kukaan ei ollut viitsinyt kertoa meille asiasta! Loppupäivä menikin sitten vaatteiden palauttamisessa varastoon.

Tiistai on ruokalassa hedelmäjälkkäripäivä. Jonkin sortin yrittäjäparivaljakko saapuu hedelmäkorien kanssa tekemään pirtelöitä ynnä muita hedelmämössöjä, jotka ne maksavat noin puoli euroa per lasi (ja kyseessä on varsin isot lasilliset!) Ananaspalasia oli vain muutama jäljellä, joten otin sekoitukseen lisäksi mangoa ja papaijaa. Hedelmät ovat yllätys yllätys varsin edullisia täällä. Intiassa olisi kuulemma vielä halvempaa ja intialainen harjoittelija valitteleekin kuinka kaikki on täällä kolme kertaa kalliimpaa kuin kotona!

En ehtinyt ennen Suomesta lähtöä hankkia viisumia, joten sain maahantulon yhteydessä 30 päivän turistiviisumin, joka pitää käydä pidentämässä. Viisumitoimisto on avoinna arkisin 9-14 eli duunista pitää ottaa vapaata. Henkilöstöpäällikkö kehottikin ottamaan koko päivän vapaata, niin hänen ei tarvitse järjestää minulle erillistä kuljetusta työpaikalle. Taidanpa valita perjantain, jotta voisin pitää pitkän viikonlopun.

5 kommenttia:

  1. Kuullostaa mielenkiintoiselta. Mä pistin sun tilille vähän matkaa varten, en tiä voitko siellä hyödyntää, mutta onpahan sitten täällä odottamassa. Toivottavasti kelit suosii, kuten täällä (26 varjossa). Mukavia työpäiviä sinne.

    VastaaPoista
  2. Joo kelit on kieltämättä nyt suosinut. Päivisin on välillä satanut aika paljon, niin duunista kotiin mennessä on semmonen ok lämpötila eikä ihan tuskastuttavan kuuma. :D

    VastaaPoista
  3. Moi serkkutyttö! Kauhee matkakuume ollu ja nyt, kun kuulin Inessalta sun reissusta niin pahenee vaan. Tosin sähän teet töitä siellä. Tulee ainakin nähtyä sitä oikeeta elämää. Eikä ainoastaan turisteja varten väritettyä pintaraapasua meiningistä. Turha mun on kysellä kuulumisia, koska kirjotat aatoksias kuitenkin tänne. Ja koska "Pera" ei laittanut mun tilille mitään tyydymme me tähän hätään Vaasan matkaan. Tosin takaisin tullaan Uumåjån ja Tukholman kautta... Eki

    VastaaPoista
  4. Terveiset helteisestä Suomesta - kerrankin oli viikon lomalle sopiva keli Suomessa! Koitahan löytää muutakin syömistä kuin riisi, ettet saa riisitautia :) - Työniloa, voin vain kuvitella millaisessa ympäristössä olet.

    VastaaPoista